Majandus ja äri
Teisipäev, 11 September 2018 16:19

Millal tuleb töökohal mürataset mõõta?

Minu tööruumis on segav müra. Meil oleks vaja mõõta mürataset selgitamaks, kas see on tervisele ohutu. Meie tööandja on sellest teadlik, kuid pole probleemi lahendanud.
Teises kvartalis kasvas Eestis tööhõive Balti riikidest kõige kiiremini ning tõusutempo ületas ka Euroopa Liidu keskmist.
President Kersti Kaljulaidi sõnul peab e-residentsus pidama silmas laiemat ühiskondlikku kasu ning e-residentsuse projektis on ülimalt oluline roll avaliku ja erasektori koostöös.
Riigikogu juhatus võttis menetlusse valitsuse algatatud eelnõu, millega tõstetakse kohalike omavalitsuste finantsautonoomiat.
Rahandusministeeriumi suvise majandusprognoosi järgi kasvab Eesti majandus tänavu ligikaudu 3,6 protsenti ja 2019. aastal 3 protsenti.
Eesti Panga reservvarade väärtus välisvaluutas kasvas augustis väärtpaberiostude toel taas enam kui 100 miljoni euro võrra.
Teisipäev, 11 September 2018 14:59

SEB ootab välkmaksete arvu hüppelist suurenemist

SEB ootab välkmaksete arvu hüppelist suurenemist, kui praegu tehakse ainult mõni protsent maksetest välkmaksega, siis SEB hinnangul võiks see suureneda 90 protsendini.
Teisipäev, 11 September 2018 13:39

Rahapesu – vähe võitjaid ja palju kahju

Lihtsustatult öeldes tähendab rahapesu kuritegelikult saadud vara kasutamist moel, mille eesmärk on selle vara tegelikku päritolu varjata.[1] Rahapesuriskiga tehingute võimaldamine võib tuua mõnele finantsettevõttele lühiajalist kasu, kuid sellega kaasnevad riskid on ulatuslikud nii konkreetse ettevõtte kui ka laiemalt kogu riigi finantssektori ja majanduse jaoks.

11. septembri istungil läbis esimese lugemise VEB fondi otsuse eelnõu, mis näeb ette rahalise hüvitise neile Eesti ettevõtjatele, kelle rahaga päästis riik 1990.-ndatel Eesti panganduse kokkuvarisemisest.
Teisipäev, 11 September 2018 13:10

Dividendide maksmise alus

Äriühingu omanike huvi on tavaliselt saada dividende. Kõik teavad reeglit, et omanikule makstakse dividende võrdeliselt temale kuuluva osa nimiväärtusega. Paljud aga ei tea, et tegelikult võib dividende jagada ka teisiti. Seda võimaldab Eesti äriseadustik juba 1995. aastast. Täpsemalt on see sätestatud osaühingute kohta § 157 lõikes 2 ning aktsiaseltsi kohta § 276 lõikes 2.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference