Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Neljapäev, 09 August 2018
Luminor Eesti peaökonomisti Tõnu Palmi hinnangul on erinevalt juunikuu 17-protsendilisest ekspordi aastakasvust lähitulevikus oodata veidi mõõdukamat kasvutempot.
Euroopa Liit (EL) ärgitab USA-d maagaasi ekspordil liigset bürokraatiat vähendama ning reegleid lihtsustama, kui Washington soovib, et EL rohkem gaasi ostaks.
Presidendi majandusnõuniku Heido Vitsuri sõnul ei kajasta juunikuu 17-protsendiline ekspordi aastakasv veel maailma kaubanduspoliitikas toimuvaid muutusi, tema hinnangul võivad kaubandusvaidlused hakata ettevõtete majandusaktiivsust välisturgudel mõjutama pigem paari kuu pärast.
Keskkonnaminister Siim Kiisler teeb ettepaneku arendada Eesti ja Läti ühtne pandipakendisüsteem, millega saaks Lätis ostetud joogitaara tagastada Eestis ja vastupidi.
Neljapäev, 09 August 2018 13:29

Ekspordikasv on tugev, kuid kitsapõhjaline

Selle aasta esimesel poolel Eestis toodetud kaupade ekspordikasv kiirenes – seda nii jooksev- kui ka püsivhindades. Kui möödunud aastal suurenes eksport rahalises väärtuses 7%, siis sel aastal on see kiirenenud 9 protsendini. Hinnamuutusega korrigeeritud ekspordi ehk ekspordimahu kasv kiirenes aga eelmise aasta 2 protsendilt selle aasta esimesel poolel 7 protsendini. Käesoleva aasta esimese viie kuu andmete järgi on Eesti kaupade ekspordikasv EL-is esimese kuue kiireima hulgas.
LHV Panga erakliendid saavad nüüdsest teha kuni 30-euroseid Euroopa väikemakseid PIN2 kinnitamiseks sisestamata.
Tööandjate keskliidu küsitletud ettevõtjate hinnangul ei piisa energiamahukate ettevõtete elektriaktsiisi langetamisest energiahinna konkurentsivõimelisemaks muutmiseks.
Neljapäev, 09 August 2018 09:21

Hagi tagamine – miks ja kuidas?

Enne kohtumenetluse alustamist palutakse minul sageli hinnata asja perspektiivi. Sellisel juhul ei tule arvesse võtta üksnes seda, kui suur on tõenäosus, et hagiavaldus rahuldatakse, vaid ka asjaolu, kas kohtuotsust on võimalik hiljem täita. Rahalise nõude esitamisel tähendab eeltoodu eeskätt seda, kas võlgnikul on vara, mille arvel oleks võimalik hiljem kohtuotsust täita. Pole ju sisulist kasu kohtuotsusest, mida kliendil ei ole võimalik edukalt maksma panna.
Rahandusministeerium plaanib osana Ida-Virumaa programmist suunata viie aastaga kuni 15,2 miljonit eurot Ida-Viru tööstusinvesteeringute toetamiseks.
Neljapäev, 09 August 2018 09:04

Juunis jätkus kaubavahetuse kasv

Kaupade eksport suurenes 2018. aasta juunis võrreldes 2017. aasta juuniga 17% ja import 18%, teatab Statistikaamet. Kõige enam mõjutas kasvu mineraalsete toodete kaubavahetuse suurenemine. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes esimesel poolaastal kaupade eksport 10% ja import 8%.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255