Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Esmaspäev, 04 Juuni 2018
Maksu- ja tolliamet (MTA) eraldas maikuus kohalikele omavalitsustele (KOV) kokku 90,5 miljonit eurot, mida on 10,7 protsenti rohkem kui eelmise aasta mais.
Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis maikuus aastaga 10,9 protsenti 1859 euroni, selgub maa-ameti statistikast.
Eesti tööstuse tootjahinnad kasvasid aprillis võrreldes mullu sama ajaga 5,6 protsenti ehk Euroopa Liidu kiireimas tempos.
Maaelukomisjon algatab eelnõu ühistranspordi piletihinna kompenseerimisel erisoodusmaksust loobumiseks töötajate tööle- ja kojusõidu piletihinna hüvitamisel.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) ehituse asekantsleri Jüri Rassi sõnul võib üleminek liginullenergiahoonete nõuetele esialgu pikendada hoonete projekteerimise etappi; MKM-i hinnangul võiks ehitisregistrist saada terviklikku infot kõikide hoonete kohta, sealjuures teisi registreid dubleerimata.
RUP.ee veebiküljele lisandub pidevalt artikleid ja uudiseid. Iga kuu koostatav TOP 5 aitab orienteeruda selles infovoolus ning teha kiiresti kindlaks veebikülje kasutajate seas kõige populaarsemad artiklid.
Esmaspäev, 04 Juuni 2018 11:41

Millal tuleb välja maksta puhkusetasu?

Töötan koolis õpetajana ning kohe on algamas põhipuhkus. Tööandja on igal aastal maksnud puhkusetasu enne puhkuse algust. Kuid kuna õpetajate puhkus langeb kolmele kuule, siis sel aastal avaldasime koos kõikide teiste õpetajatega soovi saada puhkusetasu osade kaupa iga kuu palgapäeval. Põhjus on eelkõige selles, et kui puhkusetasu makstakse välja enne puhkuse algust juunikuus, siis arvestatakse lubatud tulumaksuvaba miinimum ainult ühe korra ning see tähendab meie jaoks, olenevalt töötasu suurusest, saja kuni mitmesaja eurost kaotust võrreldes sellega kui puhkusetasu makstakse välja osade kaupa kord kuus. Proovisime tööandjaga läbirääkimisi pidada, kuid ta keeldus meie soovi arvesse võtmast. Kas ta võib keelduda meie soovi arvestamast, kui see on meie jaoks rahaliselt kahjulik?
Kas Eesti firma omaniku ettevõtlusega seotud sõidu- ja majutuskulusid tohib lugeda ettevõtlusega seotud kuludeks juhul, kui firma omanik peab oma reisi üksnes firma huvides sooritatuks? Selliseid kulusid on tekkinud nii Eestis kui ka välismaal. Kas sellisel juhul omab tähtsust, mis riigi resident on firma omanik?
Eelmisel aastal vähenes tulu deklareerinud inimeste arv 26 000 inimese võrra 660 000 inimesele.
Statistikaameti elektroonilisele andmekogumiskanalile eSTAT loodi uus kasutajaliides, mis on kasutajasõbralikum ning millega on lihtsam andmeid esitada.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255