Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Teisipäev, 19 Juuni 2018
Õiguskantsler Ülle Madise hinnangul tuleb avada arutelu töötuskindlustuse süsteemi muutmiseks, kuna praegune süsteem on ajale jalgu jäänud ning ei vasta kaasaegse tööturu vajadustele.
Justiitsministeerium saatis kooskõlastamiseks perekonnaseaduse muutmise eelnõu väljatöötamiskavatsuse, millega soovitakse panna elatisabi suurus sõltuma maksja sissetulekust, laste arvust ning nende vajadustest.
Eesti sisemajanduse kogutoodang (SKT) elaniku kohta ostujõudu arvestades moodustas mullu Euroopa Liidu keskmisest tasemest 77 protsenti, võrreldes 2016. aasta 75 protsendiga; madalam oli see näitaja seitsmes liikmesriigis ja samal tasemel kahes.
Eesti Panga asepresidendi Madis Mülleri sõnul plaanivad enamus Eesti kommertspanku käesoleva aasta jooksul hakata oma klientidele pakkuma välkmakse teenust; praegu pakub Eestis välkmakseid vaid SEB Pank.
Maikuu kauaoodatud 25. kuupäev on nüüd seljataga. Elu läheb omas tempos edasi, märgata võib vaid seda, et tõenäoliselt on igaüks meist saanud varasemast rohkem isikuandmeid puudutavaid kirju.
Teisipäev, 19 Juuni 2018 11:40

Kuidas poekassast sularaha välja võtta?

Alates maikuu lõpust pakub kauplustekett Coop koostöös Swedbankiga võimalust võtta üle Eesti 130 poekassast sularaha välja. Suve lõpuks on kavas teenusega liita veel vähemalt sama palju kaupluseid üle Eesti. Kaart ja nimekiri sularaha väljastavate Coopi kaupluste asukohtadega https://www.coop.ee/sula. Kui Sinu kodupoodi praegu nimekirjas ei ole, ole mureta, sest paari kuu jooksul hakatakse sularahateenust pakkuma kõikides Coopi kauplustes üle Eesti.
Teisipäev, 19 Juuni 2018 11:31

Riik plaanib toetada tootearendust

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil on valminud määrus, mille eesmärk on toetada uute toodete loomist tööstusettevõtjate poolt. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda annab ülevaate olulisematest muudatusest, määruse eesmärgist ja sellest, keda see mõjutab.

Rahandusministeerium on koostanud eelnõu, millega kehtestatakse maagaasi soodusaktsiisimäär gaasi suurtarbijatele. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda annab ülevaate olulisematest seadusemuudatustest ja eelnõu eesmärgist.
Eesti, Islandi, Liechtensteini ja Norra vahel allkirjastati 18. juunil programmileping rohkem kui 8 miljoni euro Euroopa majanduspiirkonna finantsmehhanismide toetuse kasutamiseks teaduse ja kõrghariduse koostööprojektide elluviimisel.
Teisipäev, 19 Juuni 2018 11:01

Uus direktiiv – võitlus maksupettustega

Tulumaksuseaduse (edaspidi – TuMS) muutmise seaduse eelnõuga võetakse üle nõukogu direktiiv (EL) 2016/1164 (edaspidi – direktiiv ), millega nähakse ette Euroopa Liidu (edaspidi – EL) siseturu toimimist otseselt mõjutavate maksustamise vältimise viiside vastased eeskirjad. Eelnõuga rakendatakse järgmisi maksudest kõrvalehoidumise takistamise reegleid maksubaasi õõnestamise ja maksustamata kasumi EL-i siseturult väljapaigutamise takistamiseks: üldine kuritarvituste vastane reegel, ülejääva laenukasutuse kulu maksustamine, lahkumismaks ja välismaiseid kontrollitavaid äriühinguid käsitlevad eeskirjad.