Majandus ja äri
CVKeskus.ee värskest uuringust selgub, et 44 protsenti eestimaalastest peavad sel suvel puhkuste perioodil ära tegema ka puhkavate kolleegide töö.
Kinnisvarabüroo Pindi Kinnisvara müügipartneri Peep Soomani sõnul tehakse tänavu Tallinna ja Harjumaa uute korterite turul tõenäoliselt rekordilised 3000 tehingut.
Euroopa Keskpanga Nõukogu eilne rahapoliitika otsus selle aasta lõpus varaostuprogrammi lõpetamise ja keskpanga intressimäärade tõstmise kohta järgmisel aastal oli üldjoontes ootuspärane. Kuni septembrini jätkatakse varaostuprogrammi 30 miljardi euroga kuus. Seejärel vähendatakse 15 miljardile ning aasta lõpus lõpetatakse täielikult. Samas täpsustas keskpank, et selline rahapoliitika muudatus sõltub sellest, mida näitavad jooksvalt uuenevad makronumbrid euroala majandusolukorra ja selle inflatsiooni väljavaate kohta. Kokkuvõttes oli EKP oma eelteavituses väga ettevaatlik.
Eesti inflatsioon oli mais 3,1 protsendi tasemel euroala kiireim ning Euroopa Liidus tervikuna oli see kiirem vaid 4,6 protsenti Rumeenias.
Reede, 15 Juuni 2018 12:54

Sotsiaalmaksu miinimumkohustus 2018

2018. aastal on tööandja minimaalne sotsiaalmaksu kohustus töötaja kohta 155,10 eurot kuus. Sotsiaalamaksu minimaalse kohustuse aluseks olev kuumäär on 2018. aastal 470 eurot (2017. aastal oli see 430 eurot).
Euroopa Liit avalikustas vilepuhujate kaitse direktiivi eelnõu, millega kaitstakse õigusrikkumisest teatanud isikuid. Sellega pannakse ettevõtetele kohustus luua ettevõttesisesed kanalid, mille kaudu saaksid töötajad teatada võimalikest rikkumistest. Kaubanduskoda leidis, et direktiivi eesmärk ei kaalu üle ettevõtjatele ning riigile kaasnevat halduskoormust.
Järgmise aasta sügisel jõustub ühtne Euroopa Liidu makseteenuste direktiiv PSD2, mida rahvasuu kutsub avatud panganduseks. Mida tähendab avatud pangandus tarbija seisukohast, miks seda vaja on ning mis sellega kaasneb, selgitavad SEB Panga spetsialistid.
Eelmisel nädalal võttis riigikogu vastu seaduse, millega antakse suurtele elektritarbimisega ettevõtetele võimalus saada soodusaktsiisiga elektrit, kui nad täidavad teatud nõuded. Kuigi kaubanduskoda tegi eelnõu menetlemise ajal ettepaneku vähendada soodustust taotleva ettevõtte elektrointensiivsuse taseme nõude 20 protsendilt kümnele protsendile, siis paraku riigikogu seda arvesse ei võtnud.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo allkirjastas määruse eelnõu, mille järgi peab tuleva aasta augustist olma korterelamus asuvasse eluruumi tagatud ühendus lifti abil.
Euroopa Keskpank (ECB) langetas 14. juunil euroala käesoleva aasta majanduse kasvuprognoosi 2,4 protsendilt 2,1 protsendile, tuues põhjuseks kaubanduspinged.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255