Majandus ja äri
Võrreldes eelmise aastaga on Eesti majanduskasv hoogu maha võtnud. Kuigi kasvutempo on endiselt hea, valmistab investeeringute ja kaubaekspordi langus muret tuleviku osas. Vabad ressursid majanduses on ammendunud, kuid olemasolevate kasumlikumaks rakendamiseks puuduvad ideed.
Luminor Eesti peaökonomisti Tõnu Palmi sõnul on arusaadav, et USA ja Hiina suur kaubabilansi tasakaalustamatus vajavad globaalmajanduse tervise jaoks lahendusi, kuid kahjuks on USA sidunud imporditariifidega ka oma parima liitlase Euroopa Liidu; tariifivaidluste vastastikune eskaleerumine oleks reaalseks riskiks investeerimiskliimale ja globaalsele kaubandusele.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on saatnud kooskõlastamisele eelnõu, millega tehakse lihtsamaks laevade registeerimine Eesti laevaregistrisse. Samuti plaanitakse rakendada Eesti lipu all sõitvatele laevadele ning nende töötajatele tulu- ja sotsiaalmaksu soodustusi. Kaubandus-tööstuskoda selgitab, mis on olulisemad muudatused, muudatuste eesmärk ja keda need mõjutavad.
1. juunil jõustunud USA tollitariifid terase- ja alumiiniumtoodete impordile Euroopa Liidust, Kanadast ja Mehhikost viivad meid kahjuks lähemale kaubandussõjale maailmas, kuna kõik need riigid on lubanud USA-le vastata omalt poolt tollitariifide kehtestamisega. Samas peavad sellised vastuabinõud olema kooskõlas WTO reeglitega ja need saavad olla ainult ajutised. Global Trade Alerti andmetel rakendab USA juba praegu maailmas kõige enam kaubandust piiravaid abinõusid.
Avaliku sektori asutuste jaoks loodud tarkvaralahendus riigipilv on seni pakkunud peamiselt kõrgturvalist pilvekeskkonda, mille abil riiklikke teenuseid töös hoida, aga edaspidi hakkab riigipilv toimima veel ka veebipõhise turuplatsina, kus riigiasutused saavad omavahel vahetada ja jagada tarkvaralahendusi ning seeläbi säästa kulusid.
Ravimite jae- ja hulgimüüja Tamro Balticsi juhi hinnangul ei taga praegune ravimiseadus patsientide huve.
Presidendi majandusnõuniku Heido Vitsuri sõnul hakkab USA kehtestatud terase- ja alumiiniumitariifide mõju Eestile avalduma Euroopa Liidu majanduse kaudu, nagu see kõikide sanktsioonide kehtestamisest tingitud kahjude puhul on olnud.
Tööandja (juriidiline isik) üürib juriidiliselt isikult või eraisikult korteri ja annab selle kasutada oma töötajale, kes töötab töölepingu alusel. Töötaja elukoht asub 55 km kaugusel töökohast, tema omandis ei ole selles piirkonnas eluasemena kasutatavat kinnisvara ning juriidiline isik kannab kõik üüritud korteriga seotud kulud. Kuidas toimida maksustamisel?
Maksu- ja tolliamet (MTA) saadab järgmisel nädalal meeldetuletuse 14 700 inimesele, kellel jäi maksukohustus tähtajaks tasumata; teate saavad SMS-iga või e-postiga need inimesed, kellel on maksuvõlg alla 50 euro.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference