Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Esmaspäev, 12 Märts 2018
Riigikogu sotsiaalkomisjon toetas oma esmaspäevasel istungil eelnõu, mis annab täisealise sügava puudega isiku töötavale lähedasele või määratud hooldajale õiguse saada viis tööpäeva tasustatud hoolduspuhkust aastas, ja otsustas saata selle esimesele lugemisele.
Pärast mullust Leedu õlleturu kahanemist 10 protsendi võrra jäävad olud õlletootjate jaoks ka tänavu ebasoodsaks ning turult oodatakse veel 7-protsendilist kahanemist, ütles Carlsberg Balticu ja õlletootja Švyturys-Utenos Alus juht Rolandas Virsilas.
Euroopa Komisjon teatas 12. märtsil uutest kapitaliturgude liidu ettepankutest, mis peaksid aitama kaasa investeerimisfondide piiriülesele turustamisele, pandikirjade turu arendamisele pikaajalise rahastamisallikana ning pakkuma investoritele suuremat kindlustunnet piiriüleste tehingute ja nõuete osas.
Esmaspäev, 12 Märts 2018 14:16

Töötukassa statistika veebruaris 2018

Veebruaris suurenes registreeritud töötute arv võrreldes eelmise kuuga 1% võrra. Veebruari lõpus oli töötuna registreeritud 33 656 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 5,2%. Vähenenud töövõimega inimesi oli nende hulgas 10 132 ehk 30%. Töötukassa vahendas 2017. aastal keskmiselt 44% Eesti vabadest töökohtadest.
Valitsus kinnitas neljapäeval eelnõu Eesti-Soome gaasitorule Balticconnector hoonestusloa andmiseks ja suurendas investeeringu tegemiseks Eleringi aktsiakapitali 40 miljoni euro võrra.
Esmaspäev, 12 Märts 2018 11:05

Jaanuari eksport kasvas 9 protsenti

Kaupade eksport suurenes jaanuaris aastavõrdluses 9 protsenti ja import vähenes 8 protsenti; ekspordi kasv oli laiaulatuslik, suurenemine toimus enamikus kaubagruppides; import ühekordset tehingut arvestamata kasvas 11 protsenti.
Esmaspäev, 12 Märts 2018 09:57

Rahapoliitilised otsused

8. märtsi istungil otsustas Euroopa Keskpanga nõukogu säilitada põhiliste refinantseerimisoperatsioonide intressimäärana 0,00%, laenamise püsivõimaluse intressimäärana 0,25% ning hoiustamise püsivõimaluse intressimäärana −0,40%. Nõukogu eeldab, et EKP baasintressimäärad püsivad praegusel tasemel pikema aja vältel ja tunduvalt kauem, kui tehakse netovaraoste.
Eestimaalased soovivad enim töötada Eesti Energias, selgus CV-Online'i korraldatud parima tööandja konkursil TopTööandja – enam kui 1500 vastajaga uuringus mahtusid esiviisikusse veel Telia, Tallink, Skype ja Swedbank.
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppeli sõnul on investori jaoks oluline, et jätkusuutlikkus ja säästev areng tõusutrendi näitavad – trend aga on omakorda investori suurim sõber.
Esmaspäev, 12 Märts 2018 08:58

Põhivara kasuliku eluea vähendamine

Kas sellisel juhul, kui ettevõtte juht tahab vähendada põhivara (sõiduauto) kasutusiga seitsmelt aastalt viiele aastale, on vaja eelmiste aastate amortisatsioonimäärad uuesti arvutada ja teha bilansis muudatused?