Maksud ja raamatupidamine
Kundas asuv haavamassitootja Estonian Cell plaanib elektri suurtarbijate aktsiisisoodustuse seaduse vastuvõtmise korral alustada 17 miljoni euro suurust investeeringuteprogrammi.
Kredex laiendab tehnoloogialaenu instrumendi kõigile tööstusinvesteeringutele ning suurendab ekspordilaenu maksimumsumma 15 miljoni euroni.
Eksportivad tööstusettevõtted saavad lisaks masinate ja seadmete soetamisele kasutada tehnoloogialaenu nüüd ka investeeringuteks mittemateriaalsesse varasse, näiteks tarkvara juurutamiseks või inimeste koolitamiseks.
Valitsus kiitis 22. veebruari istungil heaks seadusemuudatused, millega vähendatakse elektrointensiivsete ettevõtete elektriaktsiisi tänaselt 4,47 eurolt 0,5 eurole megavatt-tunni eest.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul tuleb lisaks 22. veebruaril valitsuse heakskiidu saanud suurtarbijate elektriaktsiisi langetamisele langetada ka suurtarbijate gaasiaktsiisi.
Kinnisvarafirma 1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on on paljud korteriühistud keelustanud lühiajaliste üürilepingute sõlmimise selleks, et ära keelata Airbnb majutuse võimalus.
Kaupade müümine interneti vahendusel on kasvav trend üle maailma. Suur osa kaupadest müüakse selleks, et leida oma kasutatud asjadele uus omanik. Samuti on hulk inimesi, kes välismaistest portaalidest tellivad uut kaupa, et see mõningase juurdehindlusega edasi müüa ning seeläbi tulu teenida. Maksu- ja tolliameti tähelepanu all on mainitud tegevustest aga üldjuhul ainult viimane.
Neljapäev, 22 Veebruar 2018 11:02

Välisriigis saadud tulu: palgatulu ja dividendid

Maksu- ja tolliamet selgitab, et lisaks Eestis saadud tulule tuleb deklareerida ka välismaal kõikidest tuluallikatest saadud tulud: töötasu, ettevõtlustulu, dividend, rendi- või üüritulu, litsentsitasu, meelelahutaja või sportlase tasu, intressitulu, pension, erisoodustused, kultuuri-, spordi- ja teadusalased preemiad, toetused, abirahad, hasartmänguvõidud, kasu vara võõrandamisest, kindlustushüvitised, osanikutulu ja muud Eestis tulumaksuga maksustatavad välisriigi tulud. Tuluks loetakse ka proportsionaalne osa Eesti residentide kontrolli all oleva madala maksumääraga territooriumil asuva juriidilise isiku tulust.
Neljapäev, 22 Veebruar 2018 10:28

Kas tõmmata punane joon läbi Eesti?

On tervitatav, et uue Euroopa Liidu eelarveperioodi eel on Eestiski seda puudutav debatt käivitunud. Küll aga seni veidi ühekülgsest aspektist – kuidas kavaldada tänast süsteemi üle nii, et Eesti saaks oma üldisele jõukuse kasvule vaatamata EL-i eelarvest rohkem vahendeid, kirjutab rahandusministeeriumi riigieelarve osakonna nõunik Magnus Urb.
Riigikogus läbis kolmapäeval esimese lugemise seadusemuudatuse eelnõu, mille järgi pikeneks digitaalse isikutunnistuse kehtivus kahe aasta võrra.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255