Ühiskond
Riigikogus läbis esimese lugemise kriminaalmenetluse seadustiku muutmise seaduse eelnõu, millega seatakse kohtueelsele kriminaalmenetlusele konkreetsed tähtajad.
Neljapäev, 15 Veebruar 2018 16:28

Eesti ekspordi kasv oli mullu Baltikumi aeglaseim

Eesti ekspordi kasv oli mullu 7 protsendi juures Baltimaade aeglaseim; kiireim oli see 17 protsenti Leedus.
Neljapäev, 15 Veebruar 2018 15:20

Elatisabifond – kellele ja milleks?

Sageli on üksinda last kasvatavad vanemad arvamusel, et teise vanema vastu pole mõtet elatise hagi esitada, kuna tulemust sel pole – elatise tasumiseks kohustatud vanemal ametlik sissetulek puudub ning samuti pole tal vara, mille kohtutäitur saaks maha müüa. Just selliste olukordade vältimiseks on Eestis loodud elatisabifond. 2017. aasta algusest lisandus kohtumenetlusaegse elatisabi kõrvale ka täitemenetlusaegne elatisabi, millega tagatakse üksinda last kasvatava vanema lapsele riigi poolt igakuine elatisraha. Elatisabi suurus on 100 eurot kuus lapse kohta.
Valitsus arutas neljapäevasel istungil Eesti seisukohti Euroopa majandus- ja rahaliidu (EMU) süvendamise ettepanekute kohta ja valitsus otsustas mitte toetada Euroopa rahandusministri koha loomist.
Finantsgrupi Nordea Bank AB Eesti filiaal avas 15. veebruaril Ülemiste City ärilinnakus uue teenuskeskuse, mis pakub grupi Põhjamaade klientidele finants- ja kõnekeskuse ning rahapesu tõkestamise teenuseid ning kuhu ettevõte plaanib värvata juurde 100 uut töötajat.
Neljapäev, 15 Veebruar 2018 12:29

MTA-le on esitatud 83 639 tuludeklaratsiooni

15. veebruari hommikuse seisuga on maksu- ja tolliametile (MTA) esitatud 83 639 tuludeklaratsiooni, mille alusel tagastamisele kuuluv summa 17,2 miljonit ning juurdemaksmisele 0,5 miljonit.
  • Ettevõtete võime oma tegevust ja investeeringuid omavahenditest rahastada on kasvanud
  • Ligipääs ettevõttevälisele rahastamisele on endiselt hea
  • Tänu sissetulekute kasvule suudab rohkem inimesi säästa ja laenu võtta
  • Intressid püsivad laenuvõtja jaoks soodsad
  • Eestis tegutsevate pankade laenupakkumise võime on hea
Neljapäev, 15 Veebruar 2018 10:57

Ossinovski kaitses oma alkoholipoliitikat

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kaitses oma poliitikat alkoholitarbimise vähendamiseks, millega kaasnenud aktsiisitõusude tõttu maksumaksjate liit ta tänavuseks maksumaksja vaenlaseks nimetas.
Neljapäev, 15 Veebruar 2018 10:51

FIE maksukohustused

Maksu- ja tolliamet selgitab FIE-de sotsiaalmaksu, tulumaksu, töötuskindlustusmakse ja kohustusliku kogumispensioni makse arvestamise ja tasumise põhimõtteid.

15. veebruarist avas maksu- ja tolliamet (MTA) tuludeklaratsioonide esitamise võimaluse, tulumaksu hakatakse tagastama 27. veebruarist.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference