Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Esmaspäev, 12 Veebruar 2018
Riigikogu õiguskomisjon toetas esmaspäeval Reformierakonna fraktsiooni algatatud kriminaalmenetluse seadustiku muutmise eelnõu, millega antakse riigile õigus nõuda kurjategijalt sisse kuriteoga omavalitsusele tekitatud kahjud juhul, kui kohalik omavalitsus pole esitanud kahju korvamiseks nõudeavaldust.
Esmaspäev, 12 Veebruar 2018 14:43

Tallinna korteriturg kukkus veerandi võrra

Aasta algus tõi Tallinna korteriturule languse, korteritehingute maht langes jaanuaris lausa 32 miljoni euro võrra, näitab Center Kinnisvara jaanuarikuine Tallinna korterituru ülevaade.
Esmaspäev, 12 Veebruar 2018 13:18

Töötukassa statistika jaanuaris 2018

Jaanuaris suurenes registreeritud töötute arv võrreldes eelmise kuuga 7% võrra. Jaanuari lõpus oli töötuna registreeritud 33 270 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 5,2%. Vähenenud töövõimega inimesi oli nende hulgas 10 037 ehk 30%. Haldusreformist tingitud koondamiste tõttu oli jaanuaris tavapärasest enam koondamishüvitise* saajaid.
Rahandusministeerium saatis valitsusele heakskiitmiseks eelnõu, mille alusel saavad elektrointensiivse töötleva tööstuse või infoalase tegevuse sektori ettevõtjad teatud tingimustel tarbida elektrit soodsama aktsiisimääraga – 0,5 eurot megavatt-tunni kohta. See on ligi 9 korda madalam kui elektrienergiale rakendatav tavaaktsiisimäär 4,47 eurot megavatt-tunni kohta.
Teen pidevalt hooldustöid õues ja tunnen talvel miinuskraadidega, et kehal on külm. Olen juba saanud ka natuke külmetada. Kas mul on õigus nõuda tööandjalt paremaid tingimusi õues töötamiseks?
Maksu- ja tolliamet avastas mullu kokku 15,4 miljonit salasigaretti, ameti hinnangul võib salasigarettide müügi taga olla kuritegelik ahel.
Kuigi Eesti Pandipakend tõstab piirikaubanduse tõttu vähenenud mahtude tõttu aprillist tootjatele käitlustasud ligi kolmekordseks, ei mõjuta see tagatisraha väärtust, mis peaks lähiaastail jääma kümne sendi tasemele kõigi pakendite eest.

Möödunud aastal suurenes Eesti päritolu kaupade eksport 7% ehk 630 miljoni euro võrra. Sellele aitas kaasa nii välisnõudluse kui ka ekspordihindade tugev kasv. Kui kõrvaldada ekspordihindade kasv, suurenes eksport vaid 2%. Selle põhjuseks oli peamiselt mobiilsideseadmete väljaveo tugev langus. Ilma mobiilsideseadmeteta kasvas Eesti päritolu kaupade eksport jooksevhindades 13%, püsivhindades aga 9%. Tegemist oli 2016. aastaga võrreldes kasvu tugeva kiirenemisega.

Maksu- ja tolliamet selgitab, kuidas saab taotleda maksuvõlgade ja tulevaste kohustuste tasumise ajatamist.
Esmaspäev, 12 Veebruar 2018 10:39

Metsatehingute teatise esitamine

Kõik raieõigust ja/või metsamaterjali müünud ning ostnud füüsilised ja juriidilised isikud peavad esitama maksu- ja tolliametile raieõiguse ning metsamaterjali müügi- ja ostutehingute teatise.