Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Esmaspäev, 17 Detsember 2018
Esmaspäev, 17 Detsember 2018 16:29

Mis saab esmaabi korraldamisest ettevõttes?

Olen kuulnud, et uuest aastast ei kehti enam määrus, milles nõuded esmaabi korraldamisele ettevõttes. Kui see on õige, siis millest peame edaspidi lähtuma?

Enam ei pea eraisikud Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK) ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumiseks või kogumismahuti paigaldamiseks toetust saades tulumaksu maksma. Äsja jõustus tulumaksuseaduse muudatus, tänu millele saavad ka juba varem toetatud isikud tulumaksu osa KIKilt tagasi.

Esmaspäev, 17 Detsember 2018 14:47

ERPLY Books

ERPLY Books on lihtsasti kasutatav kuid samal ajal võimas ja paindlik pilvepõhine raamatupidamistarkvara, mis katab kõik raamatupidamisega seotud toimingud ja palju enamat.

Väikeettevõte saab oma esimese arve välja saata mõne minuti jooksul pärast registreerimist. Suuremad ettevõtted saavad kohandada tarkvara oma nõudmiste järgi vastavaks. Raamatupidamisprogramm sisaldab kõiki baasfunktsioone kontoplaanist ja pearaamatust kuni arvete ning automaatsete funktsioonideni.

Arvete ja laekumiste haldamine on viidud uuele tasemele – tavapärase käsitsi sisestamise asemel on võimalik need funktsionaalsused täielikult automatiseerida. See on ühtlasi ka ERPLY Booksi üks põhieesmärke: automatiseerida sisestustegevust ja anda sellega raamatupidajale rohkem aega aruandluseks.  

Paindlik aruandlus rahuldab kõiki osapooli: raamatupidajat, ettevõtte juhti, maksuametnikke, audiitori, frantsiisi juhatajat jne. Eraldi on võimalus luua kohandatud aruandeid ning olemas on kõik võimalused konsolideerimiseks, mitme ettevõtte aruandluseks ja kõiksuguseks andmeanalüüsiks.

Tarkvara võimalused

Pangaühendus:

  • ERPLY Books toetab kõiki Eesti pankasid. Seda nii pangaimpordis kui ka maksefaili koostamises.
  • Pangaimpordi kaudu saad maksed ja laekumisi arvetega automaatselt ühendada.
  • Pangaimporti saab automatiseerida reeglitega ning seeläbi suudab pangaimport tuvastada kuni 100% tehingutest.
  • ERPLY Books võimaldab lisaks pankadele ka PayPal’i ja teiste makseteenuste faili importimist.
  • SEPA maksefaile saab koostada nii palkade, ostuarvete kui ka muude maksete sooritamiseks

Ostuarvete postkast:

  • ERPLY Books’iga hoiad kokku kuni 80% ostuarvete sisestamisele kuluvast ajast.
  • Igal ettevõttel on ERPLY Books’is oma e-mail, kuhu arved edastada.
  • ERPLY Books loeb e-mailile saadetud manuseid ning täidab arve väljad automaatselt mida võimalik.
  • Ostuarvete algdokumendid arhiveeritakse turvaliselt pilves ning on hiljem lihtsalt leitavad.

Täiendavad funktsioonid:

  • Kas Teil on pangakonto Swedbankis? Ühendage enda konto Swedbank integratsiooniga ning laekumised jõuavad loetud minutitega automaatselt ERPLY Booksi.
  • ERPLY Books pole ainult raamatupidamistarkvara. ERPLY võimaldab teha laoarvestust ning lahendab kõik müügiga seotud küsimused.
  • ERPLY Books katab kõik vajalikud maksuaruanded: käibedeklaratsioonist, TSD’st ja VD aruandest kuni INF3 aruandeni.
  • Automaatsed valuutakursid võimaldavad saata arveid erinevates valuutades ja korraldada valuutapõhist raamatupidamist.
  • Põhivarade moodul võimaldab jälgida kõikide varade seisu, arvestada erinevate meetoditega amortisatsiooni jne.
  • Saate seadistada automaatsed maksemeenutused - seepeale kontrollib süsteem igal ööl, kas ja kellele on vaja saata maksemeenutused.
  • Arveid saab koostada erinevates keeltes, valuutades, saata neid emailiga või saata e-arvena jne.
  • Projektide moodul võimaldab teha lihtsat ent võimast dimensioonihaldust: igale tehingule saab määrata piiramatult dimensioone ning kõik aruanded võimaldavad dimensioonide järgi filtreerimist.
  • Palgamoodulis saate ilma vaevata arvestada palgad, koostada palga jaoks maksefaili ning saata Maksuametile TSD.
  • ERPLY’t saab ühendada väliste süsteemidega läbi API. Ühendatavad on kõik põhifunktsioonid ning aruanded.
  • Aruandegeneraator võimaldab teha audit traili; koostada aruandeid, mida standardis pole ning võimaldab näha, kes on dokumente loonud, muutnud või kustutanud.
  • Juhtimisaruanded sisaldavad ligipääsu erinevatele suhtarvudele, rahavoogude lihtplaneerimisele jne.
  • Kannete loomise reeglid: saate luua väga erinevaid reegleid, et iga tehing tuleks automaatselt õigete kontode, dimensioonide jm tunnustega.

Hind ja kontakt

ERPLY Books on loodud nii väiksele kui suurele ettevõttele. Seega hinnastus sõltub Teie vajadusest. Baaspakett on tasuta ja saate sellega teha baasraamatupidamist. Hinnakiri on loodud selliselt, et raamatupidamisettevõttes oleks võimalik samu protsesse kasutada igas ettevõttes - samal ajal üksik ettevõte saab valida funktsionaalsuse vastavalt sellele, mis reaalselt vajalik on, kasutades “Komplekteeri ise” paketti. Täpsema info leiate meie hinnakirjast: erplybooks.com/et/hinnakiri-ettevottele/

Võtke ühendust:

  • Mob: +372 668 8961
  • See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Esmaspäev, 17 Detsember 2018 13:41

IFRS 15: viis põhisammu

Palju ettevõtteid tegeleb kaubaveo ja kaupade hoiustamisega. Klientidega sõlmivad sellised firmad peamiselt pikaajalised lepingud. Nagu teada, jõustus 1. jaanuarist 2018 uus rahvusvaheline standard IFRS 15, mis reguleerib ostjatega sõlmitud lepingute alusel saadud tulude kajastamist. Selles artiklis selgitamegi, kuidas uut standardit IFRS 15 praktikas ellu rakendada. Ühtlasi anname ülevaate sellest, millist mõju avaldab nimetatud standardi alusel tulude arvestamine maksustamisele...

Juurdepääs käesolevale materjalile on finants- ja õigusajakirja RUP tellijatel.

Esmaspäev, 17 Detsember 2018 12:52

Riigi kümne kuu kulud vastasid prognoositule

Rahandusministeeriumi andmetel on esimese kümne kuuga riigieelarves kavandatud kuludest ja investeeringutest kasutatud 8,10 miljardit eurot ehk 74,8 protsenti planeeritud aasta eelarvest. Sealhulgas on välistoetusi kasutatud 479,5 miljonit ehk 45,1 protsenti aastaks planeeritust. Tulusid on riik esimese kümne kuuga saanud 8,12 miljardit eurot ehk 78,8 protsenti aastaks planeeritust.

Eesti elektrisüsteemi haldur Elering maksis novembris 7,6 miljonit eurot taastuvenergia toetusi, kokku on kümne kuuga makstud tõhusa koostootmise ja taastuvenergia toetuseid 74,6 miljoni euro ulatuses.

Esmaspäev, 17 Detsember 2018 11:28

EAS kinnitas tuleva aasta 81-miljonilise eelarve

ttevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu kinnitas aastaks 2019 tegevuskava, mille elluviimiseks on eelarves planeeritud 81,3 miljonit eurot, mis on tänavusest aastast 40 protsenti vähem.
Esmaspäev, 17 Detsember 2018 10:03

Töötamine pühade ajal

24., 25., 26. detsember ning 1. jaanuar on riigipühad, mis on reeglina töötajate jaoks vabad päevad. Tööandja majandustegevuse tõttu või kehtestatud tööajakava alusel riigipühal töötavatele inimestele peab tööandja maksma selle aja eest kahekordset töötasu. Riigipühade eel (23. ja 31. detsembril) tuleb kõikide töötajate tööpäeva lühendada kolme tunni võrra.

Jõuludega seotud pärimustes leidub rohkelt spekulatsioone sellest, mida Jõuluvana jõulude vahele jääval perioodil teeb. Vana lahkel loal võime käesolevaga oma kliendi tegemistelt veidi saladusloori tõsta.