Ühiskond
Neljapäev, 29 November 2018 16:35

Pakendiarvestuse loomise põhialused

Pakendiettevõtjad peavad pidama pakendiarvestust. Korrektse pakendiarvestuse süsteemi loomisel tuleks pakendiettevõtjal lähtuda ettevõtte kauba liikumisest.
Statistikaameti andmetel langes info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) sektori kogukasum 2018. aasta kolmandas kvartalis mullusega võrreldes 46,6 protsenti 29,7 miljonile eurole.
Tänavu jaanuaris jõustunud uus korteriomandi- ja korteriühistuseadus tõi olulise muudatusena kaasa selle, et korteriomandist tuleneva nõude rikkumise korral vastutavad kõik korteriomanikud ühiselt. Näiteks jääpurika õnnetuse eest kannavad sel juhul tsiviilõiguslikku vastutust kõik korterelamu elanikud. Mis saab aga juhul, kui korteriomandist tuleneva nõude rikkumine toob kaasa väärteo-, või halvemal juhul, kriminaalmenetluse? Teisisõnu, kes vastutab, kui jääpurika õnnetuse tagajärjel kaotab keegi oma elu?
Valitsus kiitis 29. novembril heaks eelnõu, millega kehtestatakse finantssektoris senisest oluliselt kõrgemad trahvimäärad, luuakse Eesti õigusesse pöördtõendamise võimalus ning karmistatakse virtuaalvääringu teenuse pakkujatele kehtivaid regulatsioone.
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk 2018. aasta kolmandas kvartalis aastatagusest 7,5% suurem. Palgakasvu tempot on viimastel kvartalitel mõjutanud tulumaksureform. Tööjõupuudust leevendavad välismaalt värvatud töötajad, mistõttu väheneb surve palkade tõusuks.
Valitsus kiitis 29. novembril heaks rahandusministri esitatud eelnõu, mis võimaldab tulundusühistutel hakata kindlustusteenuseid pakkuma. Täna on see võimalus üksnes aktsiaseltsidel ja Euroopa äriühingutel.
Kas puhkpillibändi liikmetele, kes saavad toetust linnalt projektipõhiselt, on lubatud esinemise ajal ka toitlustust mittetulundusühingu arvel pakkuda või on oma liikmete toitlustamine maksustatav?
Taani tõsiste majandus- ja rahvusvaheliste kuritegude prokuratuur (SØIK) esitas Danske pangale kahtlustused seoses rahapesuvastaste seaduste rikkumisega panga Eesti filiaalis aastatel 2007-2016.
Luminor Eesti peaökonomist Tõnu Palmi hinnangul lubab tulude kasv veidi rohkem investeerida tuleviku kasvu ning eksportööride jaoks on jätkuvalt tegemist soodsa kasvukeskkonnaga.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference