Majandus ja äri
Rahandusministeerium plaanib Euroopa Liidu õiguse tõttu oluliselt karmistada finantssektoris tegutsevate ettevõtjate rikkumiste eest määratavaid trahve.
Muu hulgas äriregistrit ja selle ettevõtjaportaali haldav registrite ja infosüsteemide keskus (RIK) plaanib enda hallatavates süsteemides kasutusele võtta autentimislahenduse Smart-ID, mis hiljuti sai juriidiliselt võrdseks omakäelise allkirjaga.
Danske Banki Eesti filiaali töötajaid kahtlustatakse altkäemaksu võtmises, et aidata kriminaalidel läbi panga kontode raha pesta, kirjutab Taani ärileht Berlingske.
Euroopa Keskpanga (EKP) president Mario Draghi hoiatas, et maailmakaubanduse aeglustumine mõjub negatiivselt ka euroala majandusele, kuid praegune majanduskasv on riskidele vastupidav, kuivõrd tarbijate kulutamine on endiselt tugev ja töötus jätkab langemist.
Eesti inflatsioon oli oktoobris 4,5 protsendi tasemel euroala kiireim, seejuures kiirenes see võrreldes septembriga 1 protsendipunkti võrra ja mulluse oktoobriga 0,5 protsendipunkti võrra.
Reede, 16 November 2018 12:47

Eesti pole enam odava tööjõu maa

Ehkki Eesti palgad jäävad Põhja- ja Lääne-Euroopa riikide tasemele tunduvalt alla, on Eesti palgatase võrreldes Kesk- ja Ida-Euroopa riikidega üsna kõrge ning läheneb Lõuna-Euroopa omale. Kõrgem palk tähendab töötegijale suuremat sissetulekut ja mitmekülgsemaid tarbimisvõimalusi. Palgakasv on märk meie edust ja kiirest arengust. Euroopa kõrgema elatustasemega riikidele järelejõudmiseks peavadki siin palgad kasvama.
2018. aastal jõustunud korteriomandi- ja korteriühistuseadusest lugesin välja, et ühistul tuleb teavitada korteriühistute registrit varasematest laenudest, mis ületavad majandusaasta majanduskulude summa. Kas see puudutab ainult uusi korteriühistuid, mis on äsja loodud, või ka juba pikemat aega eksisteerivaid korteriühistuid, kes esitavad nagunii majandusaasta aruandeid?
Riigikogu keskkonnakomisjon toetas valitsuse plaani eraldada osa keskkonnatasudest laekuvast tulust Ida-Virumaale.
Eesti elanike tarbimislaenude maht kasvas senisest veelgi hoogsamas tempos, ulatudes nüüd 820 miljoni euroni, selgub Finantsinspektsiooni äsja avaldatud finantsteenuste turu ülevaatest.
Maaeluministeeriumi kinnitusel tähendab lüüasaamine Euroopa Kohtus, et Eesti võimalused 34,3 miljoni euro suuruse suhkrutrahvi summa tagasi saamiseks on lõplikult ammendunud.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference