Õigus
28. septembri istungil kiitis valitsus heaks ettevõtluse toetamise ja laenude riikliku tagamise seaduse muutmise eelnõu, millega tõstetakse ettevõtlus- ja elamumajanduslaenude tagatise piirmäärasid 134 miljonit eurot, teatas Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.
Neljapäev, 28 September 2017 16:30

Riigikaitsekomisjon toetas eripensionite kaotamist

Riigikogu riigikaitsekomisjon toetas eelnõu, mis näeb ette eripensionite kaotamist alates 2020. aastast.
Euroopa Kontrollikoda avaldas 28. septembril ülevaate Euroopa Liidu (EL) rahade kasutamisest 2016. aastal, kus hoiatati täitmata kulukohustuste kuhjumise eest, mille summa küündib juba ligi 239 miljardi euroni.
Vabariigi Valitsus kiitis 27. septembri istungil heaks seadusmuudatused, millega pikendatakse isapuhkust ja antakse isadele täiendav 30-päevane õigus vanemahüvitisele, muudetakse paindlikumaks vanemahüvitisega samaaegse tulu teenimine ning võimaldatakse hüvitise saamise peatamine ja taasalustamine kolme aasta jooksul. Samuti kehtestatakse kolmikute ja enamaarvuliste mitmike toetus, kirjutab sotsiaalministeerium oma kodulehel.
Riigikogu ratifitseeris 27. septembril Euroopa Liidu ja Kanada vahelise majandus- ja kaubanduslepingu (CETA), millega saavad Euroopa ettevõtted võimaluse tegutseda samades konkurentsitingimustes nagu Kanada firmad.
Valitsus plaanib neljapäeval toetada majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eelnõu, mis näeb ette SA Kredexi seniste laenude tagamise piirmäärade tõstmist 134 miljoni euro võrra 390 miljoni euroni.
Neljapäeval konverentsil „Äriplaan 2018“ esinenud Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni sõnul annab aasta esimesel poolel nähtud ekspordi ja investeeringute kasv lootust, et majandus saab hakkama ka järjest tõsisemaks muutunud tööjõupuuduse tingimustes, kuid praeguseks peaaegu 6 protsendini küündiva majanduskasvu säilitamine pole siiski jõukohane.
Riik suurendab 2018. aasta riigieelarves oluliselt investeeringuid inimeste tervisesse: tervishoid saab kättesaadavuse parandamiseks lisaraha, riigi toel vähenevad suure ravimivajadusega inimeste kulud soodusravimitele, tagatud on mitu olulist vaktsiini ja vajalik eelarve HIV-ravimiteks. Töövaldkonnas panustab riik inimeste oskuste arendamisse läbi ümberõppe ja esmaste töökogemuste toetamise, kirjutab sotsiaalministeerium oma kodulehel.
Järgmisel nädalal algaval ettevõtlusnädalal jagab Kredex Krediidikindlustus ettevõtjatele nõu, kuidas nutikalt eksportida ja ekspordiga seotud riske vältida.
2. oktoobril on maamaksu teise osa tasumise tähtaeg; tulu- ja sotsiaalmaksu juurdemaksmise tähtaeg on neil maksumaksjatel, kes olid 2016. aastal registeeritud füüsilisest isikust ettevõtjana (FIE) või said kasu vara võõrandamisest või said tulu välismaalt.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255